2017. október 25., szerda

Braga, óváros


Amint lejöttünk a hegyről belebotlottunk a Mária Magdolna kápolnába. Sajnos csak kívülről lehetett megnézni, zárva volt és a környékről sem adott senki életjelet:

Mária Magdolna kápolna, Braga




Innen már egyenesen mentünk tovább Braga belvárosába.
A másik ismert látivaló a Sé catedrális, ami az óvárosban található. Az ország legrégebbi székesegyháza: a legfontosabb portugál vallási műtárgyakat, a legértékesebb műkincseket rejti. Építése 1070-ben kezdődött, gótikus stílusban. Ekkor még Braga volt az ország vallási központja. Később reneszánsz és barokk jegyek is megjelentek rajta. Előző nap láthattuk Guimaraes-t, az első portugál király, Alfonso Henriques bölcsőjét; nos, ez a katedrális pedig az ő szüleinek végső nyughelye. 

sajnos teljesen körbeépítették, így elveszti a monumentális jellegét. Kár érte :-(



Alfonso királyfi síremléke. mindössze 10 évet élt.












különböző kombinált belépőket lehet kapni

nyitvatartás

A katedrálissal szemben lefelé indulva egy utcasarkon találtunk rá egy cukrászdára. Istenien néztek ki a sütik, beültünk és rendeltünk is párat - hiába, az édességnek sosem tudunk ellenállni :-) Egyrészt nagyon finom volt, másrszt mikor fizetésre került sor, kiderült, hogy nagyon olcsó is. Még meg is néztem, hogy mindent összeadta-e, mert még elvitelre is kértünk, de stimmelt.  Ez egyébként egész Portugáliára igaz, kivéve ha a legturistásabb zónába keveredik az ember.


ez az a cukrászda




Még néhány kép a városról:




Basílica dos Congregados







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése